0

Totaal € 0,00

 x 

Recent toegevoegd

  1. Uw winkelwagen is leeg

Op Donderdag 7 november 2019 ga ik een workshop wol verven verzorgen in onze plaatstelijke bibliotheek. Daar moet natuurlijk ook een stukje voor op een poster geschreven worden en dat doe ik dan ook graag. Wel hoop ik altijd dat als ik zoiets schrijf het niet te saai of standaard is. Maar het belangrijkste is dat de lezer alle antwoorden krijgt die nodig zijn. Dus dit keer dacht ik: Wat zouden nu de vragen kunnen zijn die je kunt hebben over een workshop en laat ik die dan maar beantwoorden. En dat heb ik voor deze poster dan ook gedaan. Ik heb hem nog niet gezien maar wil wel al graag de tekst met jullie delen.

Heb je nou ook zin gekregen om mee te doen? Neem dan even contact op met de bibliotheek in Zeeland (Noord-Brabant)

Altijd al eens wol willen verven?

Kom dan gezellig op Donderdag 7 november een workshop kennismaken met wol verven” volgen!

Wie ben jij?
Hoi, ik ben Sonja en eigenaresse van Sweet Little Meadow. Sinds iets meer dan een jaar woon ik met mijn gezin in het mooie Zeeland. Voor Sweet Little Meadow verf ik wol door middel van verschillende technieken en deze verkoop ik wereldwijd. Daarnaast schrijf ik breipatronen en ben ik op nog veel meer vlakken creatief bezig.

Wat gaan we doen?
Tijdens de kennismaking met wolverven ga je verven met voedselveilige kleurstoffen. Na het uitzoeken van de wol geef ik een duidelijke uitleg en kun je aan de slag. Tijdens het verven kan ik nog meer uitleg geven of wat tips om tot een mooi resultaat te komen.

Wat moet ik ervoor kunnen?
De kennismaking is vooral bedoeld om eens te kijken wat kleurstoffen op de wol doen. Wat heb je nodig om wol te verven en hoe zou je het zelfs thuis nog een keer kunnen doen. Je hoeft er dus nog niets voor te kunnen om aan deze workshop deel te kunnen nemen.
Laat je vooral ook verrassen wat de kleuren doen met de wol! De resultaten zijn er niet minder om!

Moet ik nog iets meenemen?
Ik zeg altijd: Goeie zin is het belangrijkst.
Verder zorg ik voor een schort en handschoenen. En hoewel het niet de bedoeling is dat je vies gaat worden is het handig om een oudere trui of tshirt aan te trekken. Soms komt een spettertje toch net op de verkeerde plaats.

En dan?
Ik zorg dat de kleur gefixeerd wordt op de wol zodat deze meteen mee naar huis kan. Nadat de wol goed gedroogd is kan er mee gehaakt of gebreid worden. Ik maak in deze workshop gebruik van Merino wol met Nylon (75/25%) voor een super zachte maar toch stevige wol.
Ideaal om sokken, handschoenen, shawls of mutsen mee te breien of haken.

Zie ik je dan? Ik heb er heel erg veel zin in!
Geef je wel even op via de bibliotheek in Zeeland (Noord-Brabant)

 

Layout Type

Presets Color